понеделник, 30 март 2015 г.

Яйчице

Обичам да правя 3D фигурки от пергамано. Направата на нещо такова си е истинско предизвикателство. Тъй като наближава Великден, не можах да се сдържа и си направих яйчице, ей така за собствено удоволствие. Това е второто изцяло пергамано яйце, което правя. Не мога да преценя дали се получи по-добре, или не, но поне се справих малко по-бързо. Мисля да продължавам да опитвам.

Цветно

 Тази седмица съм гост-дизайнер в The Crazy Challenge . Темата на новото предизвикателство е „Цветно“. Ще се опитам да ви вдъхновя с това Великденско зайче. Май стана наистина доста цветно, но нали темата е такава J.

петък, 20 март 2015 г.

Как правя момини сълзи

По молба на една дама, показвам как правя момини сълзи. Това ми е трети опит и все още се опитвам да усъвършенствам нещата, така че, ако някой сметне, че нещо може да стане и по друг начин, приемам предложения.

 С помощта на този пънч изрязвам цветчетата.

От зелена бижутерска тел отрязвам парченца с размер около 2 см. и  с помощта на клещи ги закривявам от едната страна.
На всяка една телчица нанизвам перличка.

Цветчетата намокрям леко, след което ги оформям с уред за ембосинг със средно голямо топче и ги пробивам в средата.

Слагам лепило от вътрешната страна, промушвам телчицата и оформям цветчето около перличката.

Закривявам дръжчиците, след което с пинцета подвивам листенцата на всяко цветче навън.
Нанасям по малко лепило върху дръжциците, след което една по една ги забождам върху дръжка от цветарска тел. Добавям и листенце и момината ми сълза е готова. 

понеделник, 16 март 2015 г.

Пастелно

Картичка за юбилей на една дама, която е дизайнер във фирма за облекло.

Само да уточня за "Хартиени вълшебства" /тъй като не мога да преценя дали се вижда добре на снимката/- блестящият ми елемент е перлената главичка на карфицата, която е забодена в панделката.

понеделник, 2 март 2015 г.